Hoe ik op het idee van het bierviltjestekenen kwam..

Mensen vragen me wel eens; “ hoe kwam je eigenlijk op het idee om op bierviltjes te gaan tekenen?” Heel simpel Uit verveling ha ha. 

Het gebeurde spontaan toen ik ooit eens meegevraagd was een drankje te doen in een oersaaie kroeg met oersaaie mensen die oersaaie gesprekken voerden en dan niet met mij, want ik kan leuk tekenen, maar doen of ik geïnteresseerd ben in een saai onderwerp, kan ik echt niet. 

Lang verhaal kort; ik begon uit verveling wat op een viltje te krabbelen. Als tekenaar heb je altijd wel een potloodje of een pennetje in je zak zitten. Al gauw begon ik de mensen die tegenover me zaten na te tekenen en maakte er grappige cartoons van. 

Krabbeltje uit verveling van iemand aan de bar

Toen de barkeeper zag wat ik aan het doen was, liet hij het bierviltje enthousiast aan de stamgasten zien en al gauw vroeg iedereen aan de bar of ik ook van hen zo’n geinig portretje op een bierviltje wilde tekenen. Een moment geleden nog een onzichtbare stille gast en nu ineens het middelpunt van de avond. Ineens had ik het ook enorm naar mijn zin en alle getekende bierviltjes werden opgehangen achter te toog zodat iedereen de viltjes van elkaar konden bewonderen, bespreken en erom lachen.

Een nieuw idee was geboren. !!!

Ik was al jaren sneltekenaar maar dit deed ik op A4 of A3 formaat. In 2005 plaatste ik mijn idee op mijn website en al gauw kwamen de eerste opdrachten binnen! Het werd een groot succes en al gauw kreeg ik zoveel aanvragen dat ik aan collegae vroeg of ze dit ook eens wilden proberen om zo dubbele aanvragen van mij over te kunnen nemen.

Inmiddels hebben deze collegae deze optie ook staan op hun website en dat is natuurlijk prima, maar ik ben er toch er trots op dat dit mijn kindje is 

En omdát het mijn kindje is, zorg ik dat het er goed uit ziet . Ik heb me intussen helemaal gespecialiseerd in het bierviltjestekenen. Ik heb mijn eigen ezeltje ontworpen van superlicht materiaal zodat ik door de zaal kan lopen. Ik heb onderzocht wie de beste viltjes levert die goed absorberen. Ook heb ik verschillende materialen uitgeprobeerd, maar viltstiften hebben veel te harde kleuren en acryl droogt niet snel genoeg en dus na een zoektocht vond ik aquarelverf het meest geschikt. Mooie zachte kleuren en trekt mooi in en blijft mooi. U snap nu waarom het absorbeer vermogen van het viltje goed moet zijn. Op goedkopere viltjes zit vaak houtstukjes, zijn grof en de verf droogt niet snel genoeg op.

Het idee van een assistente

Stel, u heeft zoveel mensen dat u een tweede tekenaar overweegt.
Dan is het volgende ook een leuk verhaal.

Ooit kreeg ik een aanvraag om in zeer korte tijd, veel mensen te tekenen.
Om precies te zijn; 90 mensen binnen een tijdsbestek van 3 uur.
Met mijn 15 per uur kon ik er hoogstens 45 tekenen, dus ik vroeg een van mijn leerlingen om mij te assisteren. Ik deed de lijn en zij kleurde de viltjes in.
Nu moet ik er wel bij zeggen dat men in een rij stond en wij achter elkaar konden doorwerken. Het aantal wordt wel iets minder als we rondlopen, maar dan nog doen we er 2 X zoveel als dat ik alleen zou doen.

Weer een nieuw idee was geboren, want goed beschouwd is dit natuurlijk een slim idee. Ik kon 2 keer zoveel tekenen in een veel dezelfde tijd. Hetzelfde aantal al wanneer u 2 tekenaars zou boeken.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes