Hoe ik op het idee van het bierviltjestekenen kwam..

Mensen vragen me wel eens; “ hoe kwam je eigenlijk op het idee om op bierviltjes te gaan tekenen?” Heel simpel Uit verveling ha ha. 

Het gebeurde spontaan toen ik ooit eens meegevraagd was een drankje te doen in een oersaaie kroeg met oersaaie mensen die oersaaie gesprekken voerden en dan niet met mij, want ik kan leuk tekenen, maar doen of ik geïnteresseerd ben in een saai onderwerp, kan ik echt niet. 

Lang verhaal kort; ik begon uit verveling wat op een viltje te krabbelen. Als tekenaar heb je altijd wel een potloodje of een pennetje in je zak zitten. Al gauw begon ik de mensen die tegenover me zaten na te tekenen en maakte er grappige cartoons van. 

Krabbeltje uit verveling van iemand aan de bar

Toen de barkeeper zag wat ik aan het doen was, liet hij het bierviltje enthousiast aan de stamgasten zien en al gauw vroeg iedereen aan de bar of ik ook van hen zo’n geinig portretje op een bierviltje wilde tekenen. Een moment geleden nog een onzichtbare stille gast en nu ineens het middelpunt van de avond. Ineens had ik het ook enorm naar mijn zin en alle getekende bierviltjes werden opgehangen achter te toog zodat iedereen de viltjes van elkaar konden bewonderen, bespreken en erom lachen.

Een nieuw idee was geboren. !!!

Ik was al jaren sneltekenaar maar dit op papier. In 2005 plaatste ik mijn idee op mijn website en al gauw kwamen de eerste opdrachten binnen! Het werd een groot succes en al gauw kreeg ik zoveel aanvragen dat ik aan collegae vroeg of ze dit ook eens wilden proberen om zo dubbele aanvragen van mij over te kunnen nemen.

Inmiddels hebben deze collegae deze optie ook staan op hun website en dat is natuurlijk prima, maar ik ben er toch er trots op dat dit mijn ideetje was.

En omdát het mijn idee was, zorg ik dat het er goed uit ziet . Ik heb me intussen helemaal gespecialiseerd in het bierviltjestekenen. Ik heb mijn eigen ezeltje ontworpen van superlicht materiaal zodat ik door de zaal kan lopen. Ik heb onderzocht wie de beste viltjes levert die goed absorberen. Ook heb ik verschillende materialen uitgeprobeerd, maar viltstiften hebben veel te harde kleuren en acryl droogt niet snel genoeg en dus na een zoektocht vond ik aquarelverf het meest geschikt. Mooie zachte kleuren en trekt mooi in en blijft mooi. U snap nu waarom het absorbeer vermogen van het viltje goed moet zijn. Op goedkopere viltjes zit vaak houtstukjes, zijn grof en de verf droogt niet snel genoeg op.

Ik werk altijd met een vaste assistente en zij loopt altijd met me mee om de bierviltjes in te kleuren. Zo wordt iedere biervilt-karikatuur een kunstwerkje!

Omdat ik mij niet met het inkleuren hoef bezig te houden, want het inkleuren duurt net zo lang als het tekenen ervan, kan ik meteen een ander persoon tekenen.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes